Ofte stillede spørgsmål..

Hvordan glatter man en fuge?

Du får det bedste resultat, hvis du bruger en fugepistol til at lægge din fuge. På denne måde bliver fugen nemlig helt jævn. 

Når du har lagt fugen mellem de to baner malertape, glatter du fugen ud med en finger dyppet i sæbevand, så bliver fugen pæn og jævn. Det er vigtigt, at du bruger en gummifuge, da den er vandtæt og at fugen er tæt, så der ikke kommer fugtskader.

Har du ikke mod på at kaster dig ud i et fugeprojekt, er Fugeservice Nord din mand til jobbet.

Hvordan fjerner jeg sorte pletter fra bløde fuger?

  • Prøv først at rense skimmelsvampen med fast brun sæbe. Lad det sidde nogle minutter og skrub grundigt. I nogle tilfælde er det ikke muligt at fjerne misfarvningen, selvom skimmelsvampen faktisk er fjernet. Alderen på fugen er afgørende her. Den sorte misfarve skal så bleges væk med et blegemiddel som eksempelvis citronsyre.  
  • Fjern fugen, hvis svampen ikke kan skrubbes af, eller hvis fugen slipper i kanterne eller smuldrer. En dårlig fuge tillader vand at trænge ind bagved, og det kan give råd og mere skimmelsvamp.
  • Skift fugen til en elastisk fugemasse, der indeholder fungicider, som bl.a. beskytter mod skimmelsvamp. Elastiske fugemasser finder du under navne som Sanitetssilikone, Vådrumssilikone, Byggesilikone eller lignende, og du kan få dem i forskellige farver.
" Gode råd kan være dyre, hvis der allerede har udviklet sig skimmelsvamp og utætheder i f.eks. badeværelset. Jeg vil klart anbefale af skifte de gamle fuger ud med nye silikonefuger"

Kasper Brido Petersen, Fugetekniker i Fugeservice Nord

Gode råd om fugedimentioner..

Fugedimensionering

For at sikre fugen en lang levetid og mindske
risikoen for skader, skal der være et passende forhold mellem bredden og dybden på fugen. Det gælder om at få træk- og trykkræfterne placeret i fugemassen og ikke i hæftefladerne, der altid er det kritiske punkt. Ved en fuges dybde forstås altid det tyndeste sted.

Fugedybde

Den ideelle fugedybde afhænger af, hvorvidt der bruges elastisk eller plastisk fugemasse. Plastiske fugemasser: Dybden = Bredden/5+8 (±2 mm) Som en tommel-fingerregel siger man, at fugen skal være ligeså dyb som den er bred.  Vi anbefaler, at en elastisk fuge er mindst 6 mm.

Elastiske fugemasser

For fuger ≤ 20 mm: Dybden = Bredden/5+5 (±2 mm) For fuger > 20 mm: Dybden = Bredden/5+4 (±2 mm) Som en tommelfingerregel siger man, at fugen skal være halvt så dyb som den er bred. .

Vi udfører alt i fuger

  • Bruseniche og vådrum
  • Fugning af badeværelse
  • Fugning af vinduer og døre
  • Fugning af bordplader
  • Gulvfuger
  • Udskiftning af fuger

Vedligeholdelse & Fugefarver


Vedligeholdelse af fuger

 Når de nye fuger er lagt, skulle de gerne holde så længe som muligt.
Det bedste, du kan gøre, for at beskytte dem, er at holde rent og tørre dem af, for at undgå, at de kalker til, da kalken gør det lettere for snavs og fedt at sætte sig, hvilket giver gode betingelser for skimmelsvamp.

Virkningen af de fungicider, der findes i fugemassen, vil aftage med tiden. Det er også vigtigt at sørge for god ventilation, især i badeværelset. Det giver desuden et bedre indeklima og medvirker generelt til at forhindre fugtskabte problemer. De bløde fuger har en begrænset levetid og skal derfor skiftes ud med nogle års mellemrum. Selve fugemassen, kvaliteten af arbejdet, de omgivende materialer og påvirkning fra slid og fugt er alt sammen med til at påvirke levetiden.


Det er derfor svært at sige præcist, hvor længe en fuge kan holde.
Derfor er det en god idé at tjekke dem nøje 1 gang om året.
Som udgangspunkt må du regne med, at fuger skal skiftes ca. hvert 5. år, men i praksis kan fugerne holde meget længere, hvis de er korrekt udført, og du sørger for løbende vedligeholdelse.


Fugefarve til vinduer, vådrum og bordplader

Trænger dit badeværelse til nye klinker? Skal du have en anden bordplade monteret i køkkenet? Er fugerne omkring dine døre og vinduer ved at slippe? Eller overvejer du blot hvilke fugefarver som gør sig bedst passende til din stil? Uanset hvilke af disse emner det drejer sig om, så kræver det gode og solide fuger.

Fugeservice Nors udfører store og mindre fugeprojekter og kan altid hjælpe dig med flisefuge farver, der passer til netop til dine fliser, bordplader eller vinduer.

Find den rette fugefarve i dag og få udført kvalitetsarbejde af os. Vi kører i hele landet..

Få et tilbud her - vi vender hurtigt tilbage